2006-11-24

Torsdag den 23 november 2006

Efter annu en intesiv dag och kvall ser vi nu fram emot att baten antligen kommer sa att vi som alla andra andra kan borja mecka. Imorgon fredag skall vi monstra pa. Idag har storre delen av dagen gatt at att lara oss mer om sakerhet.
mest givande de forsta dagarna har varit alla spannande mannskor vi mott. Vi har hunnit att lara kanna 3 engelska kvinnor som vi skall ha med ombord. Alison som ar 41 ar och bara seglat en weekend forut. Hon ar duktig tavlingsryttare och driver eget foretag inom event och ville gora nagot utmanande. Vi har Beverly som arbetar som barnmorska i York i England och seglar pa en Sigma 33 normalt. Hennes vaninna Heather som normalt ar arbetsterapeut och racear pa samma bat. Galna engelskor som verkar kunna hoja stamningen.

Vaderutsikterna som vi nu gjort, bade med engelska meteorologer och en svensk tyder pa kryss och ganska tuff vind de forsta 24-36 timmarna och grov sjo. Darefter vantar passaden och med nordostliga vindar pa ca 15-20 knop ( 7-10 ms). Har skiner solen och idag har vi haft ca 30 grader.

Inga kommentarer: