2006-11-25

Fredag den 24 nov 2006

Tomas va ute o joggade och sag att var bat antligen kommit. Pamonstringen borjade kl. 12.00 och baten var nog ungefar sa risig som vi trott. Men vi hade bestamt oss for att gora det bats av situationen. Kaptenen va ny sedan 3 dagar och hade dalig kolla pa vad som skulle fixas men vi korde igang efter lite kaos och gjorde en lang "to do list": sakerhet, vatten, mat, el, kommunikation. Merparten av crew kom samtidigt med oss vi fick chansen att bakanta oss med varandra. En intressant blandning av manniskor i olika aldrar och kon. Seglingerfarenheten varierar kraftigt med John fran canada som trottnat pa sitt jobb som programmerare och vill gora nat nytt. Han har aldrig seglat! Vi har Tracy .(35?)fran Shetlands oarna som ar klattrareoch trottnat pa livet i UK och larar jobbet som vill ut och segal nagra ar. Max larare fran Schweiz som seglat mycket pa stora batar och tagit "time out" fran jobbet. En scotte fran edinburg med gedigen seglings erfarenhet som salt sina bygg foretag och inte far jobba for sina konkurrensklausler.

I besattningen som ar ganska nya pa baten hittar vi Rob, Mikael, Jane alla fran England och aven har hogst olika bakgrund och skal till att gora "the Atlantic Crossing" . Rob har tagit take off fran sitt bolag som hyr ut Beduin tlt i Uk till 40, 50. 60 arskalas och jobbat for mycket och vill gora nat annat ett tag.

Arbetsdagen bestod av att filtrera bort all sand fran Sahara som kommit in i branslet och filtren.
Vi gick igenom provianteringen, kompletterade stada fixa med allt mojligt. En snabb dusch och sedan va det drink i svenskbatrana och middag ombord. Gott kak sa jane skall nog se till sa vi trivs. Sedan var det ivag till borgmastarens i Palmas crew party.





Jag och var bat



Min koj de kommande veckorna

Inga kommentarer: